Oefentherapie Eindhoven

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een afspraak maken?

Je kunt bellen tijdens kantooruren, het aanmeldformulier invullen of een e-mail sturen. Ook na een telefonische afspraak wil ik je vragen het aanmeldformulier in te vullen. Ik kan dan in mijn eigen tijd de werkvoorbereiding doen en je kunt je verhaal kwijt wat je belangrijk vindt om al aan mij te laten weten (de website en het formulier zijn beveiligd zie boven het groene slotje). Wanneer je alle vragen hebt ingevuld  klik je op de knop “Verstuur”.  Je antwoorden worden naar mij verzonden en je krijgt een melding dat het formulier succesvol is ingevuld. Graag bij je eerste afspraak een ID meebrengen (paspoort, rijbewijs of een ID kaart).

Alle medische en paramedische beroepen vragen je een Behandelovereenkomst (zie onder Werkwijze > Behandelovereenkomst) in te vullen. Wilt je deze bij je eerste afspraak uitprinten en ondertekend meebrengen? Behandelingen vinden plaats in de praktijk en op afspraak. Op verzoek kan de behandeling ook thuis worden gegeven, dit kan alleen met een verwijzing van je huisarts of specialist.

Afspraak verplaatsen of afzeggen?

Geen probleem dit kan altijd.
Om mijn agenda goed in te kunnen delen wil ik je vragen om afspraken waarop je niet kunt zo snel mogelijk af te melden, per e-mail of telefonisch. Voor afspraken op dinsdag t/m vrijdag: 24 uur van te voren afbellen. Als je een afspraak op maandag wilt afbellen, graag op vrijdag vóór 18.00 uur of spreek het antwoordapparaat in, deze staat altijd aan om je boodschap aan te nemen of stuur e-mail.

Wat moet ik meenemen bij de eerste afspraak?

Legitimatiebewijs (ID, paspoort of rijbewijs) en (indien nodig) een verwijsbrief van de arts of specialist.
De ingevulde Behandelovereenkomst.
Heb je geen aanvullende verzekering of zijn alle behandelingen uit de aanvullende verzekering al op?….neem dan ook je Pin-pas mee!

Hoe lang duurt één afspraak?

Een half uur. Een dubbele afspraak (dit is dan een uur) kan ook. Als je dit vraagt bij aanmelden bijvoorbeeld dan kan ik daar rekening mee houden. Kan zinvol zijn als je van verder weg komt of als je na de intake er ook meteen een behandeling achteraan wilt plannen.

Hoe vaak  per week moet ik komen?

Meestal is 1x  in de week voldoende. Maar het kan ook 1x in de 2 of 3 weken om bijvoorbeeld je zorgvergoeding van je verzekering te spreiden of om meer tijd te hebben om je oefeningen thuis te doen.
Soms is het ook wel eens 2 x in de week om een bepaalde reden, de ernst van je klacht of op verzoek.

Moet ik iedere week komen?

Nee hoor. Hier ben je vrij in. Het beste resultaat van de therapie is vooral afhankelijk van wat je er zelf mee doet. Laat je het resultaat van de therapie alleen afhangen van 1 of 2 x  in de week bij mij komen dan zal je misschien wat teleurgesteld zijn. Het resultaat van de therapie hangt vooral af van wat wij er samen aan doen maar vooral van wat jij er thuis mee doet! En of je dan iedere week komt of misschien 2 x in de week of 1 x in de 3 weken maakt voor mij niet uit. Plan wat jij nodig hebt… desnoods in overleg met mij, ik kan je daarbij helpen en advies geven.

Zit deze therapie in de verzekering?

Ja. Deze therapie valt net als de fysiotherapie onder de Aanvullende verzekering.
Voor mensen tot en met 17 jaar heb je geen aanvullende verzekering nodig en komt de vergoeding uit de Basis verzekering.

Kan iedereen zonder verwijzing afspreken?

Ja dat kan. Voor afspraken bij je thuis moet je wel een verwijzing hebben van je huisarts of specialist.

Wat zijn de openingstijden?

Om 08.00 uur maak ik de eerste afspraak (soms op verzoek ook wel eens om 7.30 uur als het voor je werk bijvoorbeeld niet anders kan).
De laatste komt om 17.00 uur. Op donderdag ben ik vrij. Ik ben wel telefonisch bereikbaar of per email.

Ik heb een aanvullende verzekering bij Menzis krijg ik dan helemaal niets vergoed omdat u geen contract heeft?

Nee. Na de Pin betaling krijg je een nota die je indient bij Menzis. Afhankelijk van het type aanvullende verzekering die je hebt vergoed Menzis een deel van de nota. Wil je weten hoeveel dit is kijk in de polisvoorwaarden of bel Menzis.

Heeft u nog geen antwoord op uw vraag?

Mail dan naar linda64denotter@gmail.com