Oefentherapie Eindhoven

Oefentherapie 2.0 Cesar /Mensendieck

Oefentherapeuten 2.0 Cesar / Mensendieck zijn dé specialisten op gebied van houding- en beweging. Twee therapieën die van oudsher van elkaar verschilden. We spreken nu over “Oefentherapie Cesar /Mensendieck”.

Als Paramedicus in spier- en zenuwpijnen, spierenspecialist TriggerpointCoach leer ik je hoe je jezelf kan behandelen, masseren, je houding kunt corrigeren en soepel kunt blijven met een paar eenvoudige rekoefeningen. Triggerpoint therapie is een effectieve pijnbestrijdingsmethode in combinatie met Guasha en Oefentherapie. Myofasciale Triggerpoints zijn kleine spierknoopjes waar vrijwel iedere klacht mee te maken heeft. Maar mijn specialisme is het behandelen van schouder- en rugklachten.

Oefentherapie 2.0 Cesar / Mensendieck betekend de regie in eigen hand nemen, verminderen van zorgkosten, vergroting zelfredzaamheid! Jij geeft aan waar je aan wilt werken, verbeteren, oplossen.

Wat is oefentherapie

Waarom oefentherapie 2.0?…….voelen is weten!

Je wilt iets doen aan je al lang bestaande pijnklachten die maar niet weg willen gaan of iedere keer weer terugkomen. Je bent al vaak bij een therapeut geweest zonder blijvend positief resultaat. Ik leer je op eenvoudige wijze unieke (triggerpoint) spier-ontspanningsoefeningen in combinatie met houdingscorrectie en een paar eenvoudige rekoefeningen. Het aanleren van de triggerpoint massage techniek is een waardevolle handigheid die je na het afsluiten van de behandeling nog vaak thuis kunt gebruiken bij allerlei vormen van pijn. Immers wat je zelf kan hoeft een therapeut niet voor je op te lossen en je kunt besparen op je zorgkosten. De spierontspannings- en ademhalingsoefeningen zijn ook goed toe te passen bij Burn-out en  spanningsklachten.

…en wanneer nog meer?

  • Met vrijwel iedere klacht waarmee je naar een fysiotherapeut kunt gaan kun je ook bij mij terecht.
  • Alle denkbare pijn klachten. Maar mijn specialisme is schouderklachten.
  • Aanleren van goede houding en beweeggewoonten zoals staan, zitten, lopen, bukken.
  • Een verkeerde houding kan veel pijn veroorzaken, denk bijvoorbeeld aan een Gameboyrug of tabletnek
  • Herstellen na een trauma, denk aan breuken, pees- of spierscheuringen, verrekkingen, overbelasting.
  • Herstellen na een operatie van heup, knie, borstamputatie, rug hernia, nek operaties.

Oefentherapie heeft 3 doelen:

  1. Het verhelpen / verdwijnen van klachten, indien mogelijk,
  2. Het verminderen / er beter mee leren omgaan van klachten, wanneer de klachten chronisch zijn,
  3. Het voorkomen van nieuwe klachten, preventief. Bijvoorbeeld om achteruitgang te voorkomen rekening houdend met je situatie en wat je nog kan.

Bekijk hier de video wat een verkeerde houding met je lichaam doet en de Gameboy-rug of tablet-nek