Oefentherapie Eindhoven

Gua Sha (iastm, fat) bij spier- en bewegingsklachten

Ik ben gespecialiseerd in schouder- en rugklachten.

Gua Sha (schraap) therapie is een diepte specialisatie (de Fascia) bij het behandelen van (spier)klachten en Triggerpoints binnen de oefentherapeutische behandeling. Ik pas de methode van IASTM toe volgens Roberto Pellicini; Fascia behandeling methode Fisioscissione. Het lijkt op de  IASTM / FAT techniek Fascial Abrasion= spiervlies schaven. ( fysiologie uitleg).
Als Oefentherapeut werk ik met de MyoFasciale Triggerpoint methode van Clair Davies en gebruik hierbij  Gua Sha (schraap therapie) en de FAT (Fascial Abrasion Techniek). Het behandelen van de Fascia (het vlies om de spieren) doe ik met mijn diepte specialisatie de Guasha. Mensen met een vastzittende schouder of de diagnose Frozen Shoulder hebben opvallend vaak baat bij Guasha.
Wil je vooraf informatie of twijfel je of ik iets voor je kan betekenen, of heb je een vraag?….bel 0402461026 of mail mij info@oefentherapieeindhoven.nl

Zowel van  Gua sha  (schraap therapie) als IASTM / FAT is het doel

  • afvalstoffen wegwerken / afvoeren
  • doorbloeding verbeteren
  • de zuurstofopname vergroten
  • de beweeglijkheid verbeteren, je kunt weer soepeler bewegen.

Het verschil tussen Gua Sha en IASTM / FAT

De schraper die gebruikt wordt zoals de Jade steen bij Gua Sha ziet er anders uit dan de keramische schraper bij de FAT techniek. Ook de manier waarop men de schraper aanzet op de huid en de manier waarop de schraper wordt gebruikt.

Gua Sha is een “trek-techniek”, het is een meer glijdende beweging en men gebruikt als tussenstof olie.
De FAT techniek is een “duw-techniek”, je hebt weerstand en grip van het te behandelen oppervlak (de huid) nodig en daarom gebruikt men als tussenstof een wax. Ook het effect tussen de twee schraap technieken is totaal anders; Gua sha kan een heftige en intensieve uitwerking hebben die zowel mentaal als fysiek kan aangrijpen. De FAT techniek heeft een veel mildere en zachtere uitwerking.

Door mijn langdurige opleiding, (werk)ervaring en professionele aanpak geeft het je een meerwaarde die er toe doet. Gua Sha werkt op het losmaken van onderliggende lagen (Fascia) en bevordert de beweeglijkheid en de doorbloeding. Mijn specialisatie is schouder- en rugklachten.

Gua Sha werkt het beste in combinatie met rekoefeningen en houdingcorrecties.
De eerste afspraak Guasha (60 min) dossier voorbereiden + anamnese + intake kost € 73,82. Iedere vervolg afspraak voor alléén een Guasha behandeling (duurt gemiddeld 50 min) zijn de kosten € 73,82. Dit moet je zelf betalen; pinnen of contant.
Voor Gua Sha behandelingen kun je ook terecht bij het Guasha Centrum Santai in Helmond, Richard Tijssen  www.guashahelmond.nl of raadpleeg het therapeutenregister die opgeleid zijn bij  Santai Gua Sha. Ook bij spanningsklachten en Burn out kan Gua Sha helpen zowel lichamelijk als mentaal.

Massage

Voor klassieke massage behandelingen verwijs ik je naar masseurs in Eindhoven