Oefentherapie Eindhoven

Triggerpoint therapie en pijnbestrijding

Oefentherapeut 2.0 

Verminder je pijn, versterk jezelf. Triggerpoint therapie is effectief bij onverklaarbare lichamelijke klachten die al lang bestaan (chronische pijn) en bij pijn die nog maar kort (acute pijn) bestaat.
Als Oefentherapeut ben ik gespecialiseerd in het toepassen van triggerpoint therapie en de Gua Sha bij schouder- en rugklachten.

Je hebt al lang pijnklachten, veel soorten van therapie al gehad met weinig positief resultaat, de huisarts of specialist kan geen duidelijke diagnose stellen en misschien heb je al een operatie ondergaan met onvoldoende bevredigend resultaat, je hebt nog steeds pijn. Ik geef je een therapie die er toe doet, je krijgt één-op-één aandacht en velen zijn je al voorgegaan.
De spierontspannings- en ademhalingsoefeningen zijn ook geschikt bij Burn out of spanningsklachten.
Wil je vooraf informatie of twijfel je of ik iets voor je kan betekenen, of heb je een vraag?….bel 0402461026 of mail mij info@oefentherapieeindhoven.nl

Onverklaarde pijn

Triggerpoints die zich in de spieren ontwikkelen, kunnen jaren voortbestaan zonder dat men zich hiervan bewust is.
•   Je slaapt slecht omdat je wakker wordt van de pijn bij het liggen op de pijnlijke schouder of heup.
•   Het maakt je stijf en je hebt pijnlijke gewrichten.
•   Gevoelloosheid en tintelingen in de bovenrug, schouder, armen en handen die na een auto-ongeluk blijven voortbestaan zijn waarschijnlijk niets meer dan een strakke spier die een zenuw beknelt ten gevolge van een triggerpoint

De dokter / specialist weet het niet.

Triggerpoints (spierknopen) zijn niet zichtbaar op een rontgenfoto, MRI of een scan. Dit bemoeilijkt vaak het stellen van een juiste diagnose door uw behandelend arts; of te wel je hebt pijnklachten en de arts zegt dat alles goed is (wat vaak ook zo is); wat nu? De oorsprong van de klacht zit meestal niet waar je de pijn voelt! Vaak wordt spanningshoofdpijn veroorzaakt door triggerpoints in de spieren van de hals en schouders. Dit verklaart waarom andere behandelmethode niet altijd het gewenste resultaat geven en de arts niet de juiste diagnose stelt.

De behandeling

Is Dé Gouden Driehoek;  als je écht  resultaat wil hebben kan de één niet zonder de ander. Deze bestaat uit 3 belangrijke onderdelen:
1. De massage techniek (massage hulpmiddelen). Altijd toegepast in combinatie met de ademhaling.  Video: Instructie zelf-behandeling.
Er worden géén naalden gebruikt zoals bij dry needling die de fysiotherapie toepast. Vaak combineer ik de behandeling met de Guasha.
2. Houding verbeteren. Het is belangrijk om te ontdekken waardoor de pijn ontstaat en waardoor ze in stand wordt gehouden. Vaak is de oorzaak een verkeerd houding of verkeerde (werk)houding kromme rug met afhangende schouders, overbelasting (denk aan rsi), te weinig beweging etc.
3. …..en een paar simpele rekoefeningen voor de vastgelopen spieren.

Gemiddeld zijn er 6 -10 behandelingen nodig

Het behandelen van de triggerpoints in de thuissituatie vraagt enige discipline en doorzettingsvermogen; maar als dit bij jou geen probleem is dan kunnen we samen een heel eind komen.
Je bent niet verplicht om de therapie voort te zetten zo lang er nog klachten bestaan; immers je kan zelf ook aan de slag als je weet wat je moet doen.