Oefentherapie Eindhoven

Kennismaking

Kennismaking 01

 

De voorbereiding
Je kunt zonder verwijzing van uw huisarts bij mij een afspraak maken. Als je het aanmeldformulier hebt ingevuld en verzonden dan heb ik je gegevens al verwerkt en uw klacht voorbereid bij je eerste gesprek. Lees je ook even de behandelovereenkomst door? Neem de behandelovereenkomst ondertekend mee bij je eerste afspraak. Ben je niet in de gelegenheid om het formulier te printen dan heb ik een papieren exemplaar voor je.
Wil je vooraf informatie of twijfel je of ik iets voor je kan betekenen, of heb je een vraag?….bel 0402461026 of mail mij info@oefentherapieeindhoven.nl

De therapie: de gouden Driehoek;

De één kan niet zonder de ander ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden voor een optimaal eindresultaat.

De behandeling is individueel, je hebt mij altijd als therapeut. De therapie bestaat uit:

  • Het doen van de dagelijkse huiswerkoefeningen. Dit zijn een paar eenvoudige rekoefeningen.
  • Het toepassen van de houdingscorrecties in het dagelijkse leven, werk en / of sportieve inspanning.
  • Het aanleren van de zelfmassage techniek volgens de Triggerpoint methode van Clair en Amber Davies.

Hoe meer je zelf kan hoe minder je mij nodig hebt en zorgkosten bespaart!
En als grootste uitdaging hoop ik samen met je de klacht te achterhalen en de pijn op te lossen/verminderen. Als spierenspecialist leer ik je de zelfmassage techniek volgens de Triggerpoint methode door gebruik te maken van hulpmiddelen . Je zal verbaasd zijn over het effect en het resultaat ervan. Ter ondersteuning zijn de laatste 3- 4 behandelingen met een Fascia / GuaSha techniek.

(Ik ben verplicht de verwijzend arts op de hoogte te houden van het verloop van de behandeling. Komt u uit eigen initiatief dan gaat er een kort screeningsrapport naar uw huisarts bij aanvang van de therapie. Bij het afsluiten van de therapie gaat er een eindrapportage naar de huisarts en de verwijzer. Deze rapportage heeft niet alleen als doel de arts op de hoogte te brengen van het resultaat van de therapie maar ook om uw medische dossier up-to-date te houden).