Oefentherapie Eindhoven

Met welke pijn kun je bij mij terecht?

Ga je met pijn naar de oefentherapeut of de fysiotherapeut?
Voor alle pijnklachten waarmee je naar de fysiotherapie gaat kun je ook bij mij terecht. Maar mijn specialisatie is schouder- en rugklachten.
Wil je vooraf informatie of twijfel je of ik iets voor je kan betekenen, of heb je een vraag?….bel 040 2461 026 of mail mij info@oefentherapieeindhoven.nl

Waar de oefentherapie (in het algemeen) zo bijzonder in is:
 1. Is de aanpak van houding- en bewegingsklachten. Ik maak geen gebruik van fitness apparaten.
 2. Ik kijk naar de totale houding waarin de klacht zich bevindt (bekijk hier het filmpje wat een verkeerde houding met je lichaam doet). Fysiotherapie kijkt alleen naar de plek waar de pijn zit; bijvoorbeeld alleen de knie, ik kijk naar het hele been. “Ik ben gespecialaiseerd in de verbinding tussen verschillende klachten. Ik los niet alleen de lokale symptomen op, maar kijk verder naar het geheel. Juist door de samenhang van het lichaam in zijn geheel aan te pakken heb je een beter en langer blijvend resultaat.”
 3. Ik leer je zelfstandig je pijn en ongemakken te behandelen; je krijgt tips voor zelfhulp, hoe meer je zelf kan des te minder zorgkosten en therapie je nodig hebt. Bij de fysiotherapeut wordt je vaak geen zelfredzaamheid aangeleerd wat meer zorgkosten met zich mee kan brengen. Ik laat jouw zien hoe je beter kan worden.
Waar ik je bij kan helpen…..vooral bij schouder- en rugklachten maar ook bij:
 • Houdingscorrectie. Je hebt door een slechte houding en /of pijn in de rug, schouders of hoofdpijn.
 • Pijnbestrijding bij lang bestaande, onverklaarbare klachten en chronische pijn (oa.Frozen Shoulder!)
 • Alle mogelijke klachten van spieren in de nek, de schouders, hoofdpijnen, de armen, de handen, bekken, heupen, benen, knieen, voeten en enkels. In combinatie met triggerpoint therapie en Gua sha heeft de therapie een diepe uitwerking.
 • Begin stadium van Artrose
 • Kinderen en volwassenen met een verkeerde houding / scoliose.
 • Overbelasting bij sporten, verkeerde buk- en til gewoonten, klachten die zijn ontstaan ten gevolge van je werk of bij huishoudelijke werkzaamheden.
 • Revalidatie. Je bent  geopereerd voor een nieuwe heup, knie, schouder of rug; ik kom bij je thuis als dat nodig is om je te helpen revalideren.
 • Klachten die samenhangen met de ademhaling zoals hyperventilatie, stress en spanning gebonden klachten.
 • Preventief . Oefentherapie is een leerzaam behandeltraject. En daarmee kostenbesparend kan zijn.
 • Duizeligheid vanuit triggerpoints kan minuten, uren of zelfs dagen aanhouden.
 • “Aangezichtspijn” ten gevolge van overbelaste spieren in het gezicht (aangezichtspijn) bijvoorbeeld door het bespelen van een blaasinstrument, tandenknarsen, veel kauwgom kauwen etc.

Op de website van Triggerpointboek vindt u nog meer uitleg over het behandelen van triggerpoints.