Oefentherapie Eindhoven

Arm- en handklachten

Pijn in onderarm, elleboog, hand en tintelingen in de vingers
Symptomen als gevoelloosheid, tintelingen, een brandend gevoel, zwelling, zwakte en stijfheid in de gewrichten of dat je plotseling iets laat vallen, komen vaak voor in dit gebied. Als artsen en/of therapeuten niet bekend zijn met spierknopen (triggerpoints) krijg je verkeerde diagnose zoals tenniselleboog, artritis, artrose, slijmbeursontsteking, peesontsteking, carpaaltunnel of perifere neuropathie. De oorzaak zit vaak in de nek- en halsspieren door bijvoorbeeld een verkeerde houding of verkeerd (te hoge ) ademhaling.
Wil je vooraf informatie of twijfel je of ik iets voor je kan betekenen, of heb je een vraag?….bel 0402461026 of mail mij info@oefentherapieeindhoven.nl

  • Zoals vroeger de oude naam RSI
  • Tenniselleboog; vaak tgv overbelasting van strekspieren van de pols (de onderarmspieren)
  • Uitstraling naar een arm ontstaan vanuit triggerpoints in de halsspieren.Onverklaarbare uitstralingsklachten naar de arm en / of hand (vaak tgv een verkeerd muisgebruik achter de computer).
  • Carpaaltunnel (dit zegt dat de oorzaak in de pols zit wat vaak een valse diagnose is) de oorzaak zit meestal bij de nek-hals en borstspieren! Door verstrakking van diverse spieren in dit gebied (de Thoracic Outlet) kan bloed en lymfe moeizaam terug stromen naar boven waardoor je zwellingen krijgt in pols en hand die op haar beurt de beknelling in de pols veroorzaakt.
  • Pijn in de hand vooral aan de basis van de duim. Oorzaak; met baby op de arm lopen, zware tassen dragen, computer werk met de armen vooruit gestrekt, bespelen van Hobo, klarinet, saxofoon.