Oefentherapie Eindhoven

Heup- en (onder)buikklachten

Heup, bekken en buik
Heup-, bekken-, en (onder)buikpijn kunnen het dagelijks functioneren moeilijk maken. Ik zoek samen met je de juiste oefeningen uit om de klachten te bestrijden en hoop samen met je de klacht-in-standhoudende-factor te achterhalen. Tegelijkertijd krijgt je tips en adviezen en instructies om (weer) goed en gezond te gaan bewegen. Wanneer je goed blijft bewegen en de juiste houdingen blijft toepassen, kun je voorkomen dat de klachten weer terugkomen. Triggerpoint therapie is een goede aanvulling om te combineren met oefeningen.
Wil je vooraf informatie of twijfel je of ik iets voor je kan betekenen, of heb je een vraag?….bel 0402461026 of mail mij info@oefentherapieeindhoven.nl

Onverklaarbare (onder)buikpijn

Verstrakking (triggerpoints) van de buikspieren en / of de heupspier kunnen zowel inwendige als uitwendige buikpijn veroorzaken. Vaak worden de buikspieren bij de diagnose van buikklachten vrijwel altijd gemist! Dit kunnen ernstige pijnklachten zijn waar de huisarts en de specialist geen oorzaak voor vinden.

Mogelijke oorzaken

  • Veel fietsen, M-bike, racefiets ten gevolge van sterke verkorting van de heupspier en / of buikspieren die door overbelasting gaan verkrampen.
  • Te fanatieke buikspieroefeningen.
  • Te veel zitten, vaak gedraaid zitten, zitten met opgetrokken knieen, kuipstoelen in de auto
  • Emotionele spanningen.
  • Buikoperaties.
  • Door een echte buikziekte.
  • Een verkeerde houding!

U komt met pijn in de bovenbuik

Verkeerde diagnose maagzuur, hernia, ontstoken slokdarm, galstenen, maagzweer, hartklachten.

U komt met pijn in de onderbuik

Valse diagnose liesbreuk, blindedarmontsteking bij pijn rechts onderin (zonder koorts en zonder bloedafwijkingen)

Heuppijn met uitstraling naar het onderbeen ontstaan door triggerpoints in de billen

Heuppijn aan de buitenkant van de heupen

Heuppijn zorgt vaak voor slapeloze nachten bij liggen op de zij, je blijft draaien. Wanneer je opstaat uit bed zijn de klachten vaak vrijwel direct verdwenen. Echter je hebt moeite met op-en-af stappen van stoepen, trappen, op en af van de fiets stappen, en lopen. Deze symptomen komen sterk overeen met een slijmbeursontsteking maar is het niet.

Heup artrose

Serieuze heup-gewricht pijn begint vaak met liesklachten en / of met knieklachten! Vaak is het artrose  Op de lange termijn ben je toe aan een nieuwe heup. Ik help je revalideren na je operatie en leer je omgaan met je nieuwe heup. Ik kom ook bij je thuis als dat noodzakelijk is.

Pijn aan de heupen door sport

Sport gerelateerde heupklachten zijn goed te behandelen met oefentherapie en triggerpoint therapie samen. Dit zijn vaak klachten van de bilspieren en /of de lage rug. Overbelasting en verhoogde spierspanning zijn dikwijls de oorzaak met als gevolg een afwijkend (hard)looppatroon.