Oefentherapie Eindhoven

Bekkenklachten

Heup, bekken en buik
Heup-, bekken-, en (onder)buikpijn kunnen het dagelijks functioneren moeilijk maken. Ik zoek samen met je de juiste oefeningen uit om de klachten blijvend te bestrijden. Daarnaast krijgt je tips, adviezen en instructies om weer goed en gezond te gaan bewegen. Wanneer je goed blijft bewegen en de juiste houdingen blijft toepassen, kun je voorkomen dat de klachten weer terugkomen. Triggerpoint therapie is een goede aanvulling om te combineren met oefeningen.

Bekkenklachten
Ze ontstaan vaak tijdens en na de zwangerschap, bij plotseling verstappen van bijvoorbeeld een stoeprandje of bij instabiliteit van de wervelkolom. Bekkenklachten kunnen vaak een sterk invaliderende uitwerking hebben. Klachten kunnen van de ene op de andere dag verdwenen maar soms ook weer zo terugkeren. Ik kan je leren hiermee om te gaan. Ook bij bovengenoemde klachten kan Triggerpoint massagetherapie een positieve werking hebben. Als je op zoek bent naar een bekkentherapeut kan ik je niet helpen maar als je denkt dat ik toch iets voor je kan betekenen bel mij dan! Wil je vooraf informatie of twijfel je of ik iets voor je kan betekenen, of heb je een vraag?….bel 040 2461 026 of mail mij info@oefentherapieeindhoven.nl

Mogelijke oorzaken
•  Veel fietsen, M-bike, racefiets ten gevolge van sterke verkorting van de heupspier en / of buikspieren die door overbelasting gaan verkrampen.
•  Te fanatieke buikspieroefeningen.
•  Te veel zitten, vaak gedraaid zitten, zitten met opgetrokken knieen, kuipstoelen in de auto
•  Emotionele spanningen.
•  Buikoperaties.
•  Door een echte buikziekte.

Bekkenbodem
Ook bij bekkenbodemspierzwakte, bekkenscheefstand en S-I klachten heeft de Triggerpoint therapie vaak een positief resultaat. Als Triggerpoint coach leer ik je hoe je dat kan doen.